Ineqi: Rygterne om vores lands undergang er stærkt overdrevne

Ineqi Kielsen

🇩🇰Når man lytter til nyhederne skulle man tro, at vores samfund var ved at kollapse. Her står oppositionspolitikere i kø til mikrofonerne for at angribe Siumut og vores formand. Lidt drillende kan man sige, at det vist altid været sådan, at små hunde gør mere og bider mindre. Virkeligheden er heldigvis, at vi gennem de sidste fem år har skabt nogle ret fantastiske resultater. Resultater jeg er stolt af at have været en del af som daværende medlem af Inatsisartut.

Man kan være uenig med vores mål, men det er svært at komme udenom vores resultater. Økonomien vokser – endda ret voldsomt – hvilket er med til at mindske afhængigheden af Danmark. Kvoterne er steget, hvilket er med til at skabe jobs. Der bliver skabt nye produkter indenfor fiskeriet. Det går faktisk så godt, at befolkningstallet er stigende.

Derudover har vi sikret den største anlægsinvestering i vores lands historie i form af de nye lufthavne, hvilket vil betyde nye jobs ikke bare ifm. anlægget af lufthavnene, men også i forbindelse med den tilhørende turisme og anlæg af hoteller og lignende i mange år fremover.

Resultaterne er selvfølgelig skabt i samarbejde med de øvrige partier bag beslutningerne. Jeg vil gerne rose dem, der har været med til dette arbejde.

Det stædige fokus på i fællesskab at skabe mærkbare resultater, der giver folk flere muligheder, er for mig helt inde i kernen af at være Siumutter.

Siumut er for mig mere end summen af vores medlemmer. Det er mere end summen af vores politikere. Siumut er en idé, der lever i rigtigt mange af os grønlændere. Siumut er en vision for vores samfund. En vision om et bedre samfund, hvor vi alle har de rette redskaber med i livet. Hvor vi alle har mulighed for at skabe os et godt liv gennem arbejde og uddannelse. Et samfund hvor vi alle kan mærke, at vi er en del af fællesskabet, og hvor vores daglige indsats og bidrag bliver anerkendt og værdsat. Det gælder uanset om man er fisker, fanger, fabriksarbejder eller funktionær på et kontor. Det er en vision om at styrke sig selv, hinanden og fællesskabet, så vi kan klare os selv som befolkning og som land.

Så næste gang de små hunde larmer, er det vigtigt at huske sig selv på, at det går rigtigt godt i vores land. I Siumut er vi selvfølgelig ikke tilfredse. Det bliver vi aldrig. For vi skal hver dag stræbe efter at gøre morgendagens samfund bedre, end det vi har i dag.

Det skylder vi hinanden.

Ineqi Kielsen, SIUMUT

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »