🇩🇰Regeringen melder: slut med jobcentre i Danmark

🇩🇰Sommeren 2019 kommer til at byde på lukning af jobcentre og mere arbejde til a-kasserne. Dette sker med stor forundring for a-kasserne

En ny udmelding fra regeringen skal give mere mülbevidst hjÌlp til de jobsøgende, men der bliver stillet spørgsmülstegn fra a-kasserne.

Sommeren 2019 skal nemlig vĂŚre sidste gang at jobcentrerne i kommunerne holder ĂĽbent. Regeringen vil lukke dem, for at give mere arbejde og fokus hos a-kasserne. Men der er tvivl om hvorvidt det vil ramme kontanthjĂŚlpsmodtagere og hvorvidt det vil vĂŚre til gavn for medlemmerne af de danske a-kasser.

“Med flere opgaver tillagt a-kasserne stĂĽr vi overfor en markant stigning i pris pĂĽ kontigenterne og medarbejdere der skal løbe dobbelt sĂĽ hurtigt, og dermed ikke kan stĂĽ til rĂĽdighed overfor medlemmerne pĂĽ samme mĂĽde som før” udtaler dirketør for Danske A-kasser, Verner Sand Kirk.

Medlemmerne kan vinke farvel til karrieresamtaler mm., medmindre at a-kasserne fĂĽr langt flere medarbejdere. Men det kan blive svĂŚrt at huse alle de medarbejdere.

A-kasserne kan samtidig vinke farvel til medlemmer. Med de ventede prisstigninger kan det blive alt for dyrt for den almene dansker at vÌre medlem af en a-kasse. Direktøren for Sammenlign.nu, Rolf Hansen, udtaler at han frygter et skel i befolkningen, hvor kun de rigeste har rüd til at sikre sig pü arbejdsmarkedet med en a-kasse.

KontanthjĂŚlpsmodtagerne bliver tabt pĂĽ gulvet

Ikke nok med at medlemmerne af de danske a-kasser kan se frem til meget mindre tid og hjĂŚlp fra deres a-kasse, sĂĽ stĂĽr kontanthjĂŚlpsmodtagerne desvĂŚrre overfor slet ingen hjĂŚlp. De skal nu i stedet klare dem selv eller fĂĽ meldt sig ind i en a-kasse.

Men dette er ikke en mulighed for alle og Socialdemokraterne frygter at alt for mange vil blive tabt pü guvlet og mange flere vil komme til at stü uden arbejde i meget lÌngere tid. Ifølge beskÌftigelsesordfører Leif Lahn Jensen kommer vi til at stü med en stor gruppe mennesker, der ikke kommer i arbejde inden deres kontanthjÌlp ophører og dermed vil vi fü langt flere fattige og hjemløse i Danmark end vi allerede har.

Regeringen mener at med dette tiltag, vil det vÌre slut med alt det dobbeltarbejde, som sker i dag. Büde a-kasser og jobcentrer sidder og skal holde styr pü jobsøgninger mm. og dette er et dobbeltarbejde som bør slutte nu.

Ønsker du at lÌse mere, kan hele atiklen lÌses inde pü Sammenlign.nu

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

IndlĂŚser ... IndlĂŚser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal vÌre selvstÌndig?

View Results

IndlĂŚser ... IndlĂŚser ...
Translate Âť