đŸ‡©đŸ‡°Regeringen melder: slut med jobcentre i Danmark

đŸ‡©đŸ‡°Sommeren 2019 kommer til at byde pĂ„ lukning af jobcentre og mere arbejde til a-kasserne. Dette sker med stor forundring for a-kasserne

En ny udmelding fra regeringen skal give mere mÄlbevidst hjÊlp til de jobsÞgende, men der bliver stillet spÞrgsmÄlstegn fra a-kasserne.

Sommeren 2019 skal nemlig vĂŠre sidste gang at jobcentrerne i kommunerne holder Ă„bent. Regeringen vil lukke dem, for at give mere arbejde og fokus hos a-kasserne. Men der er tvivl om hvorvidt det vil ramme kontanthjĂŠlpsmodtagere og hvorvidt det vil vĂŠre til gavn for medlemmerne af de danske a-kasser.

“Med flere opgaver tillagt a-kasserne stĂ„r vi overfor en markant stigning i pris pĂ„ kontigenterne og medarbejdere der skal lĂžbe dobbelt sĂ„ hurtigt, og dermed ikke kan stĂ„ til rĂ„dighed overfor medlemmerne pĂ„ samme mĂ„de som fĂžr” udtaler dirketĂžr for Danske A-kasser, Verner Sand Kirk.

Medlemmerne kan vinke farvel til karrieresamtaler mm., medmindre at a-kasserne fÄr langt flere medarbejdere. Men det kan blive svÊrt at huse alle de medarbejdere.

A-kasserne kan samtidig vinke farvel til medlemmer. Med de ventede prisstigninger kan det blive alt for dyrt for den almene dansker at vÊre medlem af en a-kasse. DirektÞren for Sammenlign.nu, Rolf Hansen, udtaler at han frygter et skel i befolkningen, hvor kun de rigeste har rÄd til at sikre sig pÄ arbejdsmarkedet med en a-kasse.

KontanthjÊlpsmodtagerne bliver tabt pÄ gulvet

Ikke nok med at medlemmerne af de danske a-kasser kan se frem til meget mindre tid og hjÊlp fra deres a-kasse, sÄ stÄr kontanthjÊlpsmodtagerne desvÊrre overfor slet ingen hjÊlp. De skal nu i stedet klare dem selv eller fÄ meldt sig ind i en a-kasse.

Men dette er ikke en mulighed for alle og Socialdemokraterne frygter at alt for mange vil blive tabt pÄ guvlet og mange flere vil komme til at stÄ uden arbejde i meget lÊngere tid. IfÞlge beskÊftigelsesordfÞrer Leif Lahn Jensen kommer vi til at stÄ med en stor gruppe mennesker, der ikke kommer i arbejde inden deres kontanthjÊlp ophÞrer og dermed vil vi fÄ langt flere fattige og hjemlÞse i Danmark end vi allerede har.

Regeringen mener at med dette tiltag, vil det vÊre slut med alt det dobbeltarbejde, som sker i dag. BÄde a-kasser og jobcentrer sidder og skal holde styr pÄ jobsÞgninger mm. og dette er et dobbeltarbejde som bÞr slutte nu.

Ønsker du at lÊse mere, kan hele atiklen lÊses inde pÄ Sammenlign.nu

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

IndlĂŠser ... IndlĂŠser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at GrÞnland skal vÊre selvstÊndig?

View Results

IndlĂŠser ... IndlĂŠser ...
Translate »