Sillimmatitut aningaasaliissutit angallanneq pitsaanerulersillissuk

🇩🇰↓Lad reservepengene arbejde og gør lav initiativer til forbedringer af trafikken

🇬🇱Nunatta kujataani avannaanilumi angalaniarnikkut atukkat suli ilungersunarsinnaasaqisut tusartuartarparput uppernarsiuaannarlugillu. Taamaammat angallannerup iluani ajornartorsiutit maannamut pitsanngoriartortutut isikkoqartannginnerat assut ilungersunartutut isumaqarfigaara.

Pingaarluinnarpoq massakkoqqissaaq kiffartuussinissamik isumaqatigiissuteqarfiusuni angallannikkut atugassarititaasut pitsaanngilluinnartut aaqqiivigineqarnissaat, taamaammallu Naalakkersuisut piaartumik kiffartuussinerup ajornartorsiuterpassuarnik pilersitsiffiusartup pitsaanerungaartumut aaqqiissuteqarfigissallugu suligasuartariaqarput.

Siorna ukialersukkut Angallannermut Naalakkersuisoq ajornartorsiutit qaangerniarnissaannut suleqatigiissitamik suligasuartussamik pilersitsisimalluni ilisimatissuteqarpoq, taamaammallu suleqatigiissitap maannamut suliaanik qanoq paasissutissiissuteqartoqarsinnaanersoq assut paaserusunnarpoq.

Ukioq kingulleq eqqarsaatigalugu Aningaasanut inatsimmi immikkut 8 mio. koruuninik aningaasaliisuteqarsimaneq angallannermut pitsanngorsaatissatut atugassanik annerusumik atuiffigineqarsimannginnerat Naalakkersuisut oqariartuutigaat. Tamanna ilungersunartutut isumaqarfigaara, angallannikkummi pitsanngorsaatissat arlalissuugaluarmata.

Ukioq mannalu kingumut ilaasunik angallassinermut kiffartuussinissamik isumaqatigiissutit pitsaanerulernissaannut atugassanik 8 mio kr. –nik Aningaasanut inatsimmi immikkoorsitsisoqareerpoq, taakkuali atorneqarnaveersaartariaqarnerannik nipilimmik Angallannermut Naalakkersuisup apeqqarissaarneqarnermi oqariartuutaa ilungersunartutut isumaqarfigaara.

Nunatta kujataa eqqarsaatigalugu angalatitsiviit marluk imminnut ataqatigiisinnerullugit sulisinneqarnnissaat piviusunngortinneqartariaqarpoq, taamatullu kalaaleqatitta ilinniartuunertik pissutigalugu nunatta avataani najugaqarallartut nunatsinni najugaqartutuut pisinnaatitaaffeqarnissaat qulakkeertariaqaripput isumaqarpunga, taakkuami ukiuni kingullerni marlunni aningaasarpassuarnik annaasaqarsimanertik oqariartuutigiuarpaat.

Anders Olsen, Siumut

 

 

 

🇩🇰Trafikken i Sydgrønland, men for den sags skyld da også i Nordgrønland, er stadig særdeles problematisk – vi hører det uafbrudt – og vi får det hele tiden bekræftet. Dermed står vi i en situation, hvor de trafikale problemer indtil nu ikke forbedres, hvilket efter min mening er særdeles problematisk.

Det er særdeles vigtigt, at vi de steder hvor der er indgået trafikale servicekontrakter får gjort noget ved de særdeles utilfredsstillende tilstande der hersker indenfor det trafikale område, hvor problemerne vokser sig tårnhøje, derfor må Naalakkersuisut trække i arbejdstøjet og få gjort noget ved situationen hurtigst muligt, så vi kan få vendt kajakken og ro imod bedre tider.

Sidste efterår oplyste man fra Naalakkersuisoq for trafik, at man havde nedsat et hurtigt arbejdende udvalg, men vi har indtil i dag endnu ikke hørt noget til udvalgets arbejde. Vi vil meget gerne have oplyst, hvad der er arbejdet med indtil nu.

Sidste år afsatte man i Finansloven en reservepulje på 8 millioner kr. til brug for forbedringer af trafikken, men Naalakkersuisoq melder, at der stort set ikke er brugt af reservepuljen. Det mener jeg er problematisk, fordi der er så mange ting der umiddelbart bør forbedres indenfor det trafikale område.

Således er der til i år allerede afsat 8 millioner kr. på finansloven til forbedringer af den trafikale service, men med en undertone fra det ansvarlige Naalakkersuisoq for trafik, der i en TV-udsendelse hentyder kraftigt til, at man helst ikke skal bruge pengene, hvilket jeg finder yderst problematisk.

Med betænkning på den trafikale situation i Sydgrønland, så har vi to trafikselskaber der i praksis burde koordineres meget bedre hvilket bør realiseres, endvidere mener jeg, at vi bør kunne sikre de studerende, der har været nødsaget til at rejse væk fra lokalsamfundet for at tage en uddannelse, så de får de samme rettigheder som alle andre lokale, fordi de studerende som det drejer sig om melder ud, at de indenfor de sidste to år har mistet masser af penge.

Anders Olsen, Siumut

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »