Bran Stark og Grønland

🇩🇰Ingen ved, hvem der ender med at sætte sig på Jerntronen i hitserien Game of Thrones, men spørger man Oddset-spillerne, har de en klar favorit: Jon Snow

Ventetiden har været lang. To år er gået siden verdens mest sete serie Game of Thrones sidst rullede over tv-skærme verden over, men nu er ventetiden snart ovre, og den 14. april starter seriens ottende og uigenkaldeligt sidste sæson. Det betyder, at det spørgsmål rigtig mange af seriens følgere har stillet sig selv de seneste ti år snart bliver besvaret, og vi finder ud af, hvem der ender på Jerntronen.

Spørger man Oddset-spillerne, har de dog en klar favorit, uanset hvor i landet de bor.

Der er ingen tvivl om, at Jon Snow er spillernes favorit til at ende som vinder og sætte sig på Jerntronen. Det gælder over hele landet. 53 % af alle sjællændere, der har spillet på, hvem der ender på Jerntronen, har spillet på Jon Snow. I Jylland er 34 % af indskuddene sat på Jon Snow, og på Fyn er det 12,7 %. Ingen anden person fra serien har fået så stor tiltro fra spillerne, siger Mathias Reimer Larsen, der er oddssætter hos Danske Spil.

Bliver det ikke Jon Snow, der ender som vinder, er spillerne næsten enige om, at det er Daenerys Targaryen, eller dragemoderen som hun også er kendt som, der ender på tronen. Her er der dog forskel på de kvindelige og de mandlige spillere.

Den største favorit totalt er Jon Snow, og når man ser samlet på spillerne, kommer Daenerys Targaryen ind på en fin andenplads. Men går man lidt mere ind i spilhistorikken, kan vi se, at der er forskel på, om du er mand eller kvinde. Hvor mændene klart fortrækker Jon Snow på Jerntronen, så har kvinderne spillet lige meget på Jon Snow og Daenerys Targaryen. De er altså lige store favoritter hos kvinderne, forklarer Mathias Reimer Larsen.

Bran Stark og Grønland

Efter de to favoritter er Oddset-spillerne delt. Den mindst spillede til at ende på Jerntronen er krigeren Daario Naharis, der en overgang var en af Daenerys Targaryens tætteste støtter. I den anden ende af spektret er Bran Stark populær blandt spillerne til at sidde på tronen, selvom han ikke endte blandt de to øverste.

-Der er et bredt midterfelt, som en del spillere har oddset på til at ende på tronen. Det er fx Tyrion Lannister, Jamie Lannister, Gendry og Bran Stark. Vi har også en lidt sjov historie med oddset på Bran Stark, siger Mathias Reimer Larsen, og fortsætter:

-Et af det største ordsprog i Game of Thrones er ”Winter is coming”, og det sted i Rigsfællesskabet, de nok kommer tættes på at kunne forstå det, er i Grønland. Kun en person på Grønland har Oddset på, hvem der ender på Jerntronen, og vedkommende har spillet på Bran Stark, så vi har grinet lidt over, om vedkommende måske ved noget, vi ikke gør.

Det er tredje gang, at Danske Spil udbyder odds på Game of Thrones. Siden serien i 2016 stoppede med at følge bøgerne bag ved serien, har oddssætterne haft travlt med at lave spil på alt fra dødsfald, kærlighedsaffærer og dragedrab. Og interessen er bare vokset fra gang til gang.

”Vi kan tydeligt se, at vi ikke er de eneste, der har gået og glædet os til Game of Thrones sidste sæson. Allerede nu har flere spillet end på hele sidste sæson, og vi ser en enorm interesse for at spille på serien, og det bekræfter sådan set også den hype, der er om den sidste sæson,” siger Mathias Reimer Larsen.

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »