Pandaeffekten, Kinas tomme Manhattan og Dutertes galde

🇩🇰Hypen omkring de kinesiske pandaer Mao Sun og Xing Er når nye højder. Men skruer man tiden tilbage i historien, regnede kineserne faktisk ikke pandaen for noget særligt. Først efter en fransk munk fattede interesse for bjørnen, tog kineserne den til sig og gjorde den til nationalsymbol. Det fortæller forfatter til bogen Pandaeffekten Holger Dahl. Et splinternyt byområde i den nordkinesiske by Tianjian brander sig som Kinas Manhattan. Det er bare et problem – her er ingen mennesker. Ph.d. i kinesisk økonomi Thomas Lauridsen forklarer, hvorfor. Filippinernes præsident Rodrigo Duterte har rakt armene ud mod Kina, siden han kom til magten i 2016. Nu truer han med selvmordsmissioner, hvis Kina ikke holder sig væk fra en filippinsk ø i Det Sydkinesiske Hav. Liselotte Odgaard, seniorrådgiver, Hudson Instituttet, Washington, forklarer, hvad der er på spil.

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »