Volvo begynder at producere XC40 på multibrand fabrikken i Luqiao, Kina

🇩🇰For at imødekommende stadigt stigende efterspørgsel på XC40, som er Volvo’s første, mindre premium SUV, skal modellen nu også produceres på fabrikken i Luqiao, Kina

XC40 blev introduceret sidst i 2017 og var i 2018 den første Volvo nogensinde, der blev kåret til Årets Bil i Europa. Indtil nu har Volvo’s fabrik i Gent i Belgien været den eneste fabrik, der producerede XC40, som allerede er solgt i over 100.000 enheder globalt. 
Nu begynder Volvo at producere XC40 til det kinesiske marked i Luqiao, syd for Shanghai. Det er Volvo Cars’ ejer Geely, der ejer fabrikken, som Volvo står for driften af. Dermed kommer XC40 produktionen tættere på kunderne i Kina, ligesom det bliver lettere at imødekomme den stigende efterspørgsel. 
”Efterspørgslen efter XC40 har overgået vores mest optimistiske forventninger,” siger Håkan Samuelsson, adm. direktør og koncernchef i Volvo Cars. ”Når vi begynder at bygge XC40 i Luqiao, får vi ekstra kapacitet samt større fleksibilitet i vores globale produktionsnetværk, ligesom vi efterlever vores ”build where you sell” strategi. 

Fabrikken i Luqiao bygger i forvejen 01 SUV, der sælges af Volvo’s søstermærke, Lynk & Co, som ejes i fællesskab med Geely.

Samtidig offentliggør det el-drevne performance-mærke, Polestar, som Volvo Cars ejer sammen med Geely, i denne uge, at den rent el-drevne Polestar 2 fastback skal bygges i Luqiao fra næste år. Det betyder, at Luqiao fabrikken snart kommer til at bygge tre modeller af forskellige mærker inden for Volvo Car Group på en enkelt produktionslinie. Volvo XC40, Lynk & Co. 01 og Polestar 2 er alle baserede på Compact Modular Architecture (CMA), der er udviklet i samarbejde med Geely.

Luqiao fabrikken er et eksempel på, at samarbejdet mellem Volvo Cars og Geely giver de stordriftsfordele, der er nødvendige, hvis en bilproducent skal kunne klare sig på dagens marked.

Med Luqiao fabrikken øges produktionskapaciteten yderligere i Volvo Car Group’s globale produktionsapparat. Fabrikkerne i Luqiao og Gent koncentrerer sig om at bygge biler på CMA platformen, mens fabrikkerne i Göteborg, Chengdu og Daqing (Kina) og Ridgeville (USA) bygger større biler baseret på Scalable Product Architecture (SPA).

I 2016 blev Lynk & Co. introduceret som et nyt mærke af Volvo Cars’ ejer Geely Holding, Volvo ejer 30 procent af aktierne i Lynk & Co og ejer også 50 procent af Polestar, som Geely ejer den anden halvdel af.

Volvo Car Group i 2018

I regnskabsåret 2018 nåede Volvo Car Group et driftsresultat på 14.185 MSEK (14.061 MSEK i 2017). Periodens omsætning beløb sig til 252.653 MSEK (208.646 MSEK). I hele året 2018 satte Volvo Cars’ globale salg ny rekord med 642.253 biler, en stigning på 12,4 procent sammenlignet med 2017. Resultatet understreger den omfattende forvandling, Volvo Cars’ økonomi og virksomhed har gennemgået de seneste år, og som gør virksomheden klar til sin næste vækstfase.

Om Volvo Car Group

Volvo har fremstillet biler siden 1927. I dag er Volvo Cars et af de mest velkendte og respekterede bilmærker i verden med et salg i 2018 på 642.253 biler i cirka 100 lande verden over. Volvo Cars har været ejet af kinesiske Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) siden 2010. Volvo Cars var en del af svenske Volvo AB frem til 1999, hvor virksomheden blev købt af amerikanske Ford Motor Co., var den en del af svenske Volvo-gruppe. I 2010 blev Volvo Cars købt af Geely Holding.

I 2018 beskæftigede Volvo Cars gennemsnitlig omkring 43.000 (39.500) fuldtidsmedarbejdere. Volvo Cars’ hovedkontor, produktudvikling, markedføring og administration har primært til huse i Göteborg. Volvo Cars’ kinesiske hovedkontor ligger i Shanghai. Virksomhedens vigtigste bilfabrikker ligger i Göteborg (Sverige), Gent (Belgien), Chengdu, Daqing (Kina) og i South Carolina (USA), mens motorerne producerer i Skövde (Sverige) og Zhangjiakou (Kina) og karrosserikomponenterne i Olofström (Sverige).

 

 

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »