Dagen i dag📅Palmesøndag d. 14. april 2019

🇩🇰14. april er dag 104 i året i den gregorianske kalender (dag 105 i skudår). Der er 261 dage tilbage af året.

Tiburtius dag. Dagen er opkaldt efter den hellige Tiburtius, der blev omvendt til kristendommen, da han i et syn sĂĽ sin bror Valerius blive kronet af en engel. Begge brødre led martyrdøden ved halshugning midt i det 3. ĂĽrh., og blev gravlagt af Valerious’ hustru Cecilia.

Palmesøndag er søndagen før püske, og dermed begyndelsen pü den sidste uge i fasten, som ogsü bliver kaldt den stille uge. Fejres til minde om Jesu indtog i Jerusalem. Den fejres sidste søndag før püske. Navnet kommer af evangeliernes beretning om, at folk strøede palmegrene foran Jesus, da han red ind i byen.[1][2][3][4]

Den tidligste dato for Palmesøndag er 15. marts og den seneste er 18. april.

Begivenheder

 

 

 

 

Født

Dødsfald

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

IndlĂŚser ... IndlĂŚser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal vÌre selvstÌndig?

View Results

IndlĂŚser ... IndlĂŚser ...
Translate Âť