Dagen i dagūüďÖPalmes√łndag d. 14. april 2019

ūüá©ūüáį14. april¬†er dag 104 i √•ret i den¬†gregorianske kalender¬†(dag 105 i¬†skud√•r). Der er 261 dage tilbage af √•ret.

Tiburtius dag. Dagen er opkaldt efter¬†den hellige Tiburtius, der blev omvendt til kristendommen, da han i et syn s√• sin bror Valerius blive kronet af en engel. Begge br√łdre led martyrd√łden ved halshugning midt i det 3. √•rh., og blev gravlagt af Valerious’ hustru¬†Cecilia.

Palmes√łndag¬†er¬†s√łndagen¬†f√łr¬†p√•ske, og dermed begyndelsen p√• den sidste uge i¬†fasten, som ogs√• bliver kaldt¬†den stille uge. Fejres til minde om¬†Jesu¬†indtog i¬†Jerusalem. Den fejres sidste s√łndag f√łr¬†p√•ske. Navnet kommer af¬†evangeliernes¬†beretning om, at folk str√łede¬†palmegrene¬†foran Jesus, da han red ind i byen.[1][2][3][4]

Den tidligste dato for Palmes√łndag er 15. marts og den seneste er 18. april.

Begivenheder

 

 

 

 

F√łdt

D√łdsfald

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indl√¶ser ... Indl√¶ser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - √ėnsker du at Gr√łnland skal v√¶re selvst√¶ndig?

View Results

Indl√¶ser ... Indl√¶ser ...
Translate ¬Ľ