Grønlandsk Erhvervsmesse i Aarhus 2017 d.6-7.september

For første gang bliver der afholdt en grønlandsk erhvervsmesse i Aarhus, hvor det bliver muligt at møde grønlandske erhvervsfolk med stor indsigt og masser af ideer til at udvikle virksomheder i samarbejde mellem Danmark og Grønland. 19 virksomheder udstiller på messen, som bliver afholdt i Aarhus d.6.-7. september 2017.

Den Grønlandske Erhvervsmesse er første forsøg på, at skabe et forum for forretningsudvikling imellem Grønlandske iværksættere og etablerede firmaer fra Grønland, Danmark og Europa. Messen er den første af sin art i Aarhus, og markere en styrket interesse i Grønland.
Borgmester Jacob Bundsgaard holder tale på messen d.6.september kl.14:15, og er til stede for deltagere og presse til kl.15:00 d.6.s. Han glæder sig over, at dette sker nu, hvor Aarhus ser ud til at få meget mere af fragttrafikken til Grønland via Aarhus, med Royal Arctic Lines beslutning om at skifte havn fra Aalborg til Aarhus fra 2019.
Det er journalist Martin Breum, kendt fra Deadline på DR2, der er ordstyrer på konferencesporet, er kun er een af dagene på Den Grønlandske Erhvervsmesse i Aarhus den 6.- 7. september. Han er nok den danske journalist, som ved mest om udviklingen i Arktis og rigsfællesskabet mellem Danmark og Grønland. Han har bl.a. skrevet bøgerne “Balladen om Grønland” og “Når Isen Forsvinder.”
Han ser en vigtig opgave i at få erhvervslivet i Grønland og Danmark til at se hinandens styrker til at komme videre:
“Grønland er vitterlig de store potentialers land. Jeg har været moderator på flere store erhvervskonferencer i Nuuk og har mødt rigtigt mange energiske og visionære entreprenører. Jeg glæder mig til at høre nyt fra alle dem, der nu skal mødes i Aarhus.”
Se program for den 1-dags konference d.6.september her:

Tang som erstatning for vitamintilskud og øl ud over det sædvanlige. Grønland har mange nye produkter at byde verden på, men der er mere fokus på sikkerhedspolitik og klimaændringer end hvilke nye erhvervsmuligheder, der kunne udvikles for grønlandske og danske virksomheder. Det mener Anders Günzel-Jensen, fra projektet NUKIGA under Det Grønlandske Hus i Aarhus, som står bag Grønlandsk Erhvervsmesse den 6.-7. september 2017 i Centralværkstedet i Aarhus.

”Grønland er måske et af de reneste steder i verden, hvor der kan produceres fødevarer. Der er så meget potentiale i forhold til de ting, som foregår der lige nu, og vi prøver med denne messe at få Grønland på dagsorden for erhvervslivet i Danmark med udgangspunkt i Aarhus. Det gælder både for firmaer, som allerede er deroppe, men også i forhold til nye,” siger Anders Günzel-Jensen.

Fragtproblemer? Det bliver en hel del nemmere med elektronisk markedsføring

En af deltagere på årets messe er Ulrik Lyberth fra Maki Seaweed Greenland.

”Jeg vil gerne deltage i messen, da det er ukendt i Danmark og resten af Europa, at vi har udviklet produkter af tang, som er vokset op i verdens reneste farvande og tørret i en af verdens reneste luft. Derudover vil vi gerne udbrede, at Grønland er et land med masser af muligheder for at udvikle tangproduktion. Så jeg håber, at jeg kan få nye kontakter og skabe et større netværk – med den rette indstilling til udvikling af tangerhvervet i Grønland,” siger Ulrik Lyberth.

En anden deltager, som har valgt at være både sponsor og partner på messen er Blue Water Shipping.

”Året 2017 står jo i Kulturhovedstadens tegn og koblingen mellem dette, vore interesser i Grønland og det Grønlandske Hus i Aarhus, ser vi som en spændende kombination. Messen giver os mulighed for at følge erhvervsudviklingen tæt i Grønland. Vi glæder os til at udvikle vores kontakter og relationer med både eksisterende og potentielle kunder og udbrede kendskabet til vore produkter indenfor sø- og luftfragt,” siger Jan Dam Poulsen, Direktør Blue Water Shipping, Aarhus.

Grønland er det eneste sted i verden, som har kolde enzymer, som ifølge ham har vilde perspektiver i forhold til at udvikle for eksempel klimavenligt vaskepulver.

”De har også opdaget, at det mudder gletsjere presser ud i fjordene er fantastisk som gødning. ’Glesjermel’ kalder de det”, fortæller Anders Günzel-Jensen. ”Det er lige nu ved at blive testet på marker i Brasilien”. Klimaforandringer giver også nye muligheder for at holde køer og dyrke salat i det sydlige Grønland. Og kokke er ret interesserede i, hvordan man gennem tiderne har fået mad til at holde sig deroppe – fermentering hedder det og er et buzzword i kokkekredse. Samtidig er urbanisering også et fænomen i Grønland, som skaber muligheder i byggeriet, og sammen med klimaforandringerne betyder det behov for nye infrastrukturløsninger,” fortæller Anders Günzel-Jensen.

Han står bag Den Grønlandske Erhvervsmesse på vegne af Det Grønlandske hus i Aarhus og glæder sig til at se, hvad det kan føre med sig.  

”Vi prøver med dette arrangement at få Grønland på en mental dagsorden for erhvervslivet i Danmark med udgangspunkt i Aarhus. Der er flere vækstmuligheder for danske og grønlandske virksomheder ved at udvikle projekterne sammen,” siger han og fortæller, at det meste af Grønlands eksport går igennem Danmark.
Vi laver også et konferencespor med panel-debat og workshops med 4 temaer:

Markedsføring i Grønland, Corporate Entrepreneurship, Iværksætteriundervisning og erhvervsmuligheder indenfor bio-materiale, som tang og kartofler. Til konferencen Her deltager f.eks. selvstyrets Departement for Erhverv, Handel, Arbejdsmarked og Energi og Grønlands største arbejdsgiverforening Grønlands Erhverv, samt centrale personer i det Grønlandske iværksætter miljø og erhvervsliv. På den måde sættes rammerne for et godt netværks og udviklingsforum, som er blevet efterspurgt” siger Anders Günzel-Jensen.

NUKIGA – betyder ’min styrke’ på Grønlandsk. Det er navnet på et nyt projekt fra Det Grønlandske Hus i Aarhus, som vil sætte gang i en ny fortælling om Grønland og grønlænderne. Grønland er under stor forandring og det bobler af nye ideer og aktiviteter inden for grønlandsk kultur og erhvervsliv, som vil blive præsenteret igennem en række events i 2017 i forbindelse Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad.

”Danskerne skal se med langt mere positive øjne på Grønland og den nye generation, som står med innovative ideer og ønsker en udvikling, som vi i Danmark kan blive en del af,” siger Jørn Holbech, direktør i Det Grønlandske Hus i Aarhus.

Standeplan-Den-Grønlandske-Erhvervsmesse-Centralværkstedet

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »