Organic Basics bruger Black Friday på at rydde op i den næstmest forurenende industri i verden

På årets største forbrugsdag vil Organic Basics rydde op i modeindustrien. Den unge iværksættervirksomhed forventer at genanvende 7 tons tøj, hvilket svarer til at spare miljøet for 100 tons CO2-udledning
På årets største forbrugsdag vil Organic Basics rydde op i modeindustrien. Den unge iværksættervirksomhed forventer at genanvende 7 tons tøj, hvilket svarer til at spare miljøet for 100 tons CO2-udledning

”The fashion industry is a dirty bastard. We don’t like it that way.”

Dette er mantraet for det danske brand, der i 2017 rykkede til San Francisco for at udbrede kendskabet til deres bæredygtige undertøj i økologiske materialer.

Organic Basics mener at modeindustrien bør agere med meget mere omtanke for både forbrugeren, fabriksmedarbejderen og miljøet. Derfor har de skabt deres økologiske produkter gennem en bæredygtig produktion, og et tidsløst design der går imod en køb-og-smid-væk mentalitet.

I anledning af Black Friday tager virksomheden nu næste skridt, og investerer i direkte genbrug og genanvendelse af brugt tøj. Initiativet begrænser sig ikke til egne varer, i stedet vil Organic Basics også rydde op efter deres mindre bæredygtige fast-fashion kolleager som H&M, Bestseller og Zara.
For hvert stykke tøj Organic Basics sælger på Black Friday, vil de genanvende 20 stykker tøj i samarbejde med FABSCRAP.

Sidste år blev der på verdensplan produceret 80 mia. stykker tøj, hvilket er 400% mere end blot for tyve år siden[1]. I Danmark køber hver dansker i gennemsnit 16 kilo tøj hvert år. Et kilo færdigt tekstil bruger i gennemsnit 1 kilo kemikalier, 350 liter vand, og en CO2-udledning på 15 kilo[2].

Hver gang et kilo tøj genanvendes, så kan vi spare miljøet for denne udgift.

Tøjvarer er blandt de mest solgte produkter på Black Friday, og mange forbrugeres unødvendige impulskøb og overforbrug på dagen ender efter kort tid i skraldespanden. Derfor kan det umiddelbare billige produkt hurtigt gå hen og efterlade et stort aftryk på miljøet.

I Organic Basics arbejder man vedholdende med at blive mere bæredygtige, og der er stadig stor fokus på at investere i programmer der tillader virksomheden at erstatte og give tilbage til miljøet, for de ressourcer der benyttes i både produktionen og distributionen af tøjet.

”Vi er i gang med at kortlægge vores totale miljøaftryk helt ned på produktniveau, så vi kan tillade vores kunder at købe på et oplyst grundlag, hvor de kan se den miljømæssige besparelse ved at træffe den bæredygtige beslutning. Denne transparens kan vi også bruge internt, til at arbejde mod vores vision om en fuld bæredygtig bundlinje (også kendt som Triple Bottom Line). Dette kan vi kun opnå ved at skabe en virksomhed der er god for miljøet, god for de fabriksansatte og generelt nærsamfundet og slutteligt en god forretning. Vi mener nemlig ikke at disse er, eller bør være modstridende.” – Mads Fibiger, CEO og medstifter af Organic Basics.

Af samme årsag ekskluderer Organic Basics sig ikke fra Black Friday, men vil i stedet få hænderne beskidte og udnytte muligheden for at rydde op i en beskidt industri, på en beskidt dag.

Virksomheden håber at deres indsats kan få endnu flere til at træffe det bæredygtige valg på Black Friday.

[1]https://truecostmovie.com/learn-more/environmental-impact/

[2] https://taenk.dk/test-og-forbrugerliv/mad-og-indkoeb/toejforbrug-koster-miljoeet-3-milliarder-kroner-om-aaret

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »