???Jens Okking er død – Sejlede i sine unge dage til både Grønland & Færøerne

Den danske skuespiller Jens Okking er død, han blev 78 år

????Ud over at være en fantastisk skuespiller var Jens Okking tidligere konstabel i Søværnet og sejlede bl.a. til både Grønland og Færøerne med fregatten Holger Danske.

Jens Dyhr Okking (født 18. december 1939 – død 21. januar 2018) var en dansk skuespiller og politiker. Han medvirkede i en lang række danske film siden sin debut i Oktoberdage (1970). For sit arbejde modtog han 3 Bodil-statuetter; bedste birolle i Nitten røde roser og for bedste hovedrolle i Strømer og At klappe med een hånd.

Han var en af de første ledere af Jomfru Ane Teatret. Desuden var han den første direktør for kulturhuset Værket i Randers.

Jens Okking var socialdemokrat, men forlod partiet i 1994 blandt andet i protest mod, at Jytte Hilden blev udnævnt til kulturminister. Han blev i 1999 valgt ind i Europa-Parlamentet for Junibevægelsen. Efter 2,5 år skiftede han til Folkebevægelsen mod EU, da han i sin korte tid i Parlamentet blev stadig mere kritisk overfor EU. I marts 2003 blev han sygemeldt fra Parlamentet på grund af en depression og stress.

Han blev bedstefar i 2011 til Niels’ søn Carl Christian og i 2013 til Silja’s datter Uma.

Jens Okking blev i 2004 ramt af en blodprop og valgte efterfølgende at indstille sit politiske virke. Han blev i 2004 igen medlem af Socialdemokraterne. Han boede i et familiekollektiv i Holme-Olstrup i ti år, men flyttede senere på plejehjem .

 

Film

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »