đŸ‡©đŸ‡°Maritim digitalisering sikrer international hĂŠder

Visma Consulting har modtaget prisen 'Maritime Services Provider of the Year' ved Global Ports Forum Awards 2018 i Dubai. Tv. ses Torben Ryttersgaard, adm. direktĂžr hos Visma Consulting A/S

Dansk softwareudvikler modtager prisen som Maritime Services Provider of the Year fra Global Ports Forum Awards 2018 i Dubai for sine digitale lÞsninger til skibstilsyn samt skibs- og sÞfarende certifikater, der er udviklet til SÞfartstyrelsen herhjemme. Folkene bag melder om stor interesse fra flere udenlandske sÞfartsmyndigheder, og man er allerede langt i dialogen med Maritime & Coastguard Agency i England.

Torben Ryttersgaard er netop hjemvendt fra Dubai, hvor han fra scenen pÄ Grand Hyatt stolt kunne modtage prisen som Maritime Services Provider of the Year, der uddeles af Global Ports Forum. Han er adm. direktÞr hos Visma Consulting A/S, hvor man fra kontoret i Lyngby har udviklet Survey og eCert, som er digitale lÞsninger til skibstilsyn samt skibs- og sÞfarende certifikater, der mindsker administration og sÄledes forbedrer vilkÄrene for rederierne, sÞfolk og sÞfartsmyndigheder.

»Digitaliseringen af den maritime sektor har potentiale til at frigÞre betydelige ressourcer for alle interessenter. Vi har da ogsÄ allerede stor interesse fra flere udenlandske sÞfartsmyndigheder for vores digitale lÞsninger, som oprindeligt er udviklet til SÞfartsstyrelsen herhjemme«, lyder det fra Torben Ryttersgaard, der hÄber, at flere myndigheder sÄvel som kommercielle aktÞrer vil deltage i udvekslingen af informationer og ideer, der kan accellerere den digitale transformation i sektoren.

Danmark fĂžrer an

IfÞlge direktÞren reducerer digitale lÞsninger de administrative omkostninger ved rapportering af fartstid og skaber blandt andet stÞrre transparens i forhold til skibenes certificerings- og pÄkravsniveau og giver Þget agilitet ved bestilling og gennemfÞrelse af syn. Ligeledes mindskes risikoen for tilbageholdelse af skibe pÄ grund af ugyldige certifikater, hvorfor den internationale maritime organisation IMO, der hÞrer under FN, anbefaler alle dets medlemslande at indfÞre sÄkaldte e-certificater, efter SÞfartsstyrelsen herhjemme -som de fÞrste i verden- gjorde det i 2016.

»Vi er langt i dialogen med de engelske sÞfartsmyndigheder, og senere pÄ mÄneden afleverer vi vores proof of concept, der forhÄbenligt kan danne grundlag for det videre samarbejde«, fortÊller han og tilfÞjer: »Prisen viser med al tydelighed, at Survey og eCert-lÞsningerne har internationalt potentiale, hvorfor hele vores team med rette kan vÊre stolte«.

Om Global Ports Forum Awards

Global Ports Forum er en sammenslutning af havne fra hele verden, der har til formÄl at udvÊlge og nominere de mest vÊrdifulde bidrag og tiltag, der er gjort i den maritime sektor.

Om Visma Consulting A/S

Visma Consulting er del af Visma-koncernen, der er blandt Nordens stÞrste software-virksomheder. I Danmark yder Visma Consulting rÄdgivning og udvikler software for en lang rÊkke offentlige og private kunder. Foruden Survey og eCert har man til den maritime sektor udviklet fiskerikontrollÞsningerne vTrack og vCatch, der benyttes i 18 lande. LÊs mere pÄ www.visma.dk/it-udvikling-og-radgivning/