Nye Sange med Gamle Klange

Fredag den 18. oktober udgav den dansk-amerikanske sangerinde og sangskriver, Emma Cairo, første single fra sit nye projekt: ”Nye Sange med Gamle Klange”. Singlen ”Livets Dans” er skrevet i den gamle danske visetradition og har fokus på livet, døden og eventyret.

Emma Cairo bor i det gamle hippie-område, Topanga Canyon, uden for L.A. og har en fortid som Las Vegas-sangerinde bl.a. sammen med Panic! At the Disco-stjernen, Nicole Row. Cairo udvandrede til USA allerede i 2007 efter et par år som syngende tjener i Det Ny Teaters restaurant, Teaterkælderen. Her sang hun netop gamle danske sange, og en livslang kærlighed til forgangne visesange og stjerner som Liva Weel og Marguerite Viby startede her.

Cairo: ”Projektet ”Gamle Sange med Nye Klange” er udklækket i mig over tid og er inspireret af flere forskellige elementer. Jeg har længe tænkt på de gamle visesange og folklore, hvor eventyret og dramaet altid udspillede sig. Jeg føler, at både temaer og melodier i nutidens populære musik lider gevaldigt, og magien mangler ligesom. Der sker det, at når man forlader sit hjemland, kommer alt det gamle – det nostalgiske op til overfladen, og det skete også i mig. Jeg er vokset op med folkeviser, og jeg sang salmer i kirkekoret, lyttede til min fars jazzmusik og Sebastians eventyrlige sange. Dette projekt er inspireret af alt dette og min længsel efter mere magi i musikken, og at de gamle folkemusiktraditioner bevares og vinder genklang igen. Men det lader til, at de fleste unge er mest til elektronisk musik, så jeg er nok naiv”, smiler Cairo.

”Inspirationen til sangen ”Livets Dans” har flere facetter. Sangens vers viser det lyse og lette, hvor jeg beskriver, hvordan vi lever lykkeligt, og dagene går, uden at vi tænker på, hvad der venter os. Her lod jeg mig inspirere af Marguerite Vibys sangstil. Hun sang altid så muntert. Ingen synger sådan længere. Men i de andre dele af sangen berører jeg døden, og her lod jeg mig inspirere af Sebastian. Jeg skrev egentlig sangen som en duet med ham i tanke, men da han fylder 70 i år og har mange projekter i gang, takkede han nej – selv om han (selvfølgelig) godt kunne lide sangen”, siger Cairo med et glimt i øjet. ”Jeg spurgte ham jo, om han ville synge troldens del (omkvædet), så det kan godt være, det også var derfor, at han ikke følte sig så oplagt til at takke ja”, siger Cairo med et grin. Hun fortsætter: ”Derudover tænkte jeg meget på min far, som jeg desværre mistede for to år siden. Hans død fik mig til at fundere meget over døden – og dermed livet: Hvad går dagene med? Det bliver jo ens liv. Det er vigtigt, at man hver dag lever eller arbejder hen imod det liv, man ønsker. Pludselig er det ovre.”

”Livets Dans” er optaget af musikelever på Pierce College i L.A., produceret af den amerikanske guitarist og producer, Jimmy Heberling, og musikerne på singlen er medlemmer af Emma Cairos band: Bass; Darren McGuire, guitar; Juan Zeau, percussion; Matt Gendal, vokaler; Emma Cairo. Musikvideoen til ”Livets Dans” er produceret af Cairo selv og viser stemningsfulde optagelser fra Skandinaviens vinterlandskab. Projektet ”Nye Sange med Gamle Klange” udgives tidligt i 2020 af North South Sounds.

Hør sangen på SoundCloud Se videoen på YouTube Website: www.EmmaCairo.com  Fotograf: Mariela Castillo

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »